Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Києві до психологічної терапії залучили собак

Важливо

У Києві запрацював перший центр терапії за допомогою собак InNikos. Індивідуальні та групові сесії проходять безкоштовно.

Про це розповідає ШоТам.

Центр каністерапії у Києві фінансує благодійний фонд Royal Canin Foundation. Він надає допомогу військовим та їх родинам, а також дорослим та дітям, які постраждали від війни

У центрі кажуть, що із відвідувачами працюють професійні психологи та кінологи із п’ятерічним досвідом. Собаки дресировані, привітні до незнайомців, спокійно реагують на галас та на незнайомі для них ситуації.

Каністерапія в Україні не регламентована законодавчо, але тварини Центру отримують міжнародні сертифікати, такі як IAHAIO, PADA, ASB.

Взаємодія із собаками знижує рівень гормона стресу – кортизолу, і стимулює вироблення ендорфінів — природних антидепресантів, розповідають експерти. Також спілкування із чотирилапими допомагає підвищити рівень серотоніну та дофаміну – нейромедіаторів, які сприяють хорошому настрою.

Як розповідало BitukMedia, взаємодія з тваринами сприяє зниженню рівня напруги і стресу. Така практика це приємний спосіб розслабитися, відволіктися від повсякденних проблем і знайти внутрішню гармонію. Особливо якщо поєднати її з йогою. Тому парижанкам так і подобається ця “йога з цуценятами”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі