Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найважчою була друга ніч – чоловік 55 годин бив боксерську грушу

Важливо

42-річний індійський програміст і чемпіон із тхеквондо Сідху Кшетрі встановив світовий рекорд із побиття боксерської груші. Він боксував 55 год і 15 хв.

Про це повідомляє Книга рекордів Гіннеса на своєму сайті.

Кшетрі розповідає, що займається бойовими мистецтвами уже 25 років. Він багаторазово представляв Індію на міжнародних чемпіонатах. Тепер же вирішив встановити світовий рекорд, бо “хоче щось зробити для своєї країни”.

Правила цього рекорду дуже суворі – кандидат має завдавати удару по гроші принаймні кожні дві секунди, при чому після удару рука має повернутися у вихідне положення. Це дуже серйозне випробування на витривалість, кажуть представники Книги рекордів.

Після кожної години биття учасник має 5 хв на перепочинок, але від цих пауз можна відмовлятися – тоді вони накопичуються, і відпочивати можна довше.

“Біль почався на 20-й годині. Я запам’ятав цей момент. Це був тест на мої обмеження”, – розповідає Сідху.

Проте, каже він, найважчою була друга ніч, оскільки чоловік весь час не спав.

“Витерпіти це було важко, але заохочення та підтримка моїх друзів і родини підтримували мене, дозволяючи мені розширювати свої межі”, – пригадує Сідху.

Каже, кожен раз, як збирався здатися, переконував себе – “ну ще одну годинку”.

Чоловік розповідає, що готувався до рекорду півроку. Займався із 4 до 8 ранку щодня, а потім таке ж тренування увечері. Проте, каже він, найбільш важко було підготуватися ментально.

Сідху уже встановлював світові рекорди раніше. Це був рекорд із найбільшої кількості ударів однією ногою за три хвилини (620) у 2013 році та найбільшу кількість ударів однією ногою за одну хвилину (168) у 2011 році. Обидва рекорди побиті іншими спортсменами.

Як розповідало BitukMedia, канадський велосипедист Роберт Мюррей проїхав на велосипеді 130,3 км, не торкаючись руками керма. На дорогу витратив 5 год і 37 хв.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі