Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зірка фільмів “Крик” відвідав український криголам “Ноосфера”

Важливо

Голлівудський актор Лієв Шрайбер, який зіграв злодія Шаблезубого у “Росомасі” та Коттона Вірі у серії фільмів “Крик”, відвідав український криголам “Ноосфера”. Шрайбер є амбасадором UNITED24.

Про це повідомив у Facebook Національного антарктичного наукового центру.

Шрайбер побачив криголам урайоні острова Кінг Джордж під час свого круїзу Антарктикою. Українське судно прямує зі станції “Академік Вернадський” до Чилі. Актор зв’язався із командую та попросив про дозвіл поспілкуватися.

“Головною темою короткого спілкування стала повномасштабна війна в Україні та можливість країни навіть в таких умовах розвивати науку й антарктичні дослідження”, — зазначили в НАНЦ.

Шрайбер є амбасадором UNITED24 за напрямом “Медична допомога”. 2022-го збирав на генератори для українських лікарень. Разом із іншими амбасадорами проєкту зібрав $3 млн.

Криголам “Ноосфера” має на борту вісім лабораторій, у яких можуть одночасно працювати до 50 науковців. Він здатен охопити дослідженнями 90% площі океанського дна. За допомогою двох лебідок він здатен занюрувати глибоководних роботів на глибину до 8 км.

Як повідомляло BitukMedia, американський актор Мікі Рурк оголосив збір на $1 млн. 71-річна зірка прагне підтримати родини херсонців, які внаслідок російської агресії залишились без житла. Проукраїнську позицію Рурк мав не завжди – у 2014 році виказував симпатію Путіну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі