Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Не пробіжка парком”: чоловік пробіг 242 марафони за рік (ВІДЕО)

Важливо

Канадієць з Торонто пробіг протягом 2023 року 242 марафони вільним стилем. Йдеться про марафонські пробіжки без заданої траси. З таким результатом він може претендувати на світовий рекорд.

Про це розповідає портал UPI.

Бен Побджой називає свій проєкт Marathon Earth Challenge. Минулого року він здійснив подорожі до майже 70 країн Північної Америки, Південної Америки, Європи, Африки та Азії. І в кожному місці пробігав 42 марафонські кілометри.

У 2023 році Побджой пробіг загалом 242 сольні марафони, намагаючись встановити рекорд Гіннеса за кількістю здійснених марафонів протягом одного року.

Наразі рекорд належить американцю Ларрі Мейкону, який у 2012 році пробіг 239 марафонів.

Бен Побджой каже, що надав експертам Книги рекордів Гіннеса докази своїх забігів для перевірки.

Побджой стверджує, що його одиночна спроба побити світовий рекорд не була легкою прогулянкою парком. “Минулий рік був важким у психологічному та фізичному плані, але це неймовірне почуття – досягти важливої мети та зустріти на своєму шляху неймовірних людей”, – розповів Побджой у прес-релізі.

“Від забігу в Улан-Баторі (Монголія) при температурі -20 із саморобним зимовим спорядженням до екстремального рівня вологості на Мальті – моя річна пригода по всій Землі стала незабутньою”, – каже марафонець.

Побджой вирушив у свою пригоду під Новий 2023-й рік. А тепер в його активі одиночний марафон у вільному стилі, який проходив горбами, горами та звичайними вулицями – без дистанції та офіційної фінішної лінії. У серпні 2022 року Побджой звільнився з посади виконавчого креативного директора в рекламній компанії, відчувши потяг до змін.

“Пандемія показала мені, що світ можна перевернути за тиждень. Я відчув, що маю змінити пріоритети свого життя, обравши те, що робить мене щасливим, а саме подорожі та походи”, – розповів він в інтерв’ю програмі Metro Morning на радіо CBC 12 січня 2023 року.

“По суті, я маю наплічник: 13 кг з усім необхідним. Я схожий на людського равлика, а мій темп схожий на рись – це швидше, ніж ходьба, але не біг”, – поділився мандрівник в програмі Metro Morning на радіо CBC вже після повернення на батьківщину.

Побджой стверджує, що загалом це випробування обійшлось йому приблизно в 38 тис. доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, 87-річний українець Данило Фаркаш, який мешкає у США, опинився серед найстарших учасників Нью-Йоркського марафону.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі