Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Глибше і глибше: оновлено рекорд підводної фотосесії (ВІДЕО)

Важливо

Лише за два роки після першого побиття рекорду з найглибшої підводної фотосесії з моделлю фотограф Стів Хейнінг та його команда занурились ще глибше. Вони провели 16-хвилинний сет на носі затонулого корабля Niagara II, перевершивши свій попередній рекорд на 6 м.

Про це розповідає сайт Книги рекордів.

19 вересня 2023 року фотограф Стівен Хейнінг, модель Маріша Клупс і драйвер Маріо Медаревич провели підводну фотосесію на глибині 30 м (це близько 10 поверхів) під поверхнею затоки Джорджіан та озера Гурон, Онтаріо, Канада.

Це означає, що вони побили свій власний попередній рекорд – 23,6 м (77 футів). Книга рекордів Гіннеса зафіксувала це досягнення 26 червня 2021 року.

Цього разу фотосесія проходила в носовій частині затонулого корабля Niagara II, який покоїться на глибині 30 метрів (98 футів). Вся спроба підводної зйомки, включаючи очищення, підготовку обладнання та зупинку для безпеки, тривала трохи більше 30 хвилин, а сама фотосесія — 16 хвилин.

“Першого разу, коли ми встановили рекорд, ми ніби запалили вогонь такої зйомки, і тому ми занурились туди, де набагато глибше і холодніше. Хотіли переконатись, що зможемо це зробити”, — розповів Стів. “Ми дуже хотіли повернутися і спробувати ще раз”.

Місце, яке вони вибрали, було місцем, куди група вже пірнала раніше – там дуже холодно та темно. “Не потрібно дуже глибоко занурюватись, щоб зробити приголомшливе фото, але нам подобаються виклики”, — сказав Стів Хейнінг.

Стів та його команда спустилися на дно озера, щоб підготувати освітлення та обладнання, перш ніж Маріша стрибнула у воду.

За словами фотографа, він завжди хотів зробити знімок з глибини, щоб можна було побачити масштаб уламків корабельної аварії поряд з моделлю.

Як розповідало раніше BitukMedia, новорічну ялинку на дні Новомиколаївського гранітного кар’єру, що в Дніпропетровській області, встановили дайвери з Полтави, Дніпра та Запоріжжя. Весь процес занурення і встановлення ялинки зайняв годину. Встановлювати ялинку таким чином – дайверська традиція.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі