П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Король, кажуть, не справжній – судитимуть чоловіка, який не зміг витягти меч із каменя

Важливо

У ніч із 29 на 30 грудня минулого року чоловік із міста Володимир Волинської обл. спробував дістати меч із каменя на монументі біля парку “Слов’янський”. Коли це не вдалося, розбив інформаційну табличку. Тепер горе-кандидату на трон короля загрожує суд.

Про це Володимирський районний відділ поліції повідомив у Facebook.

“У ніч з 29 на 30 грудня компанія молодиків проходила повз парку і в поле зору їм впав монумент з мечем. Маючи багато енергії хлопці зі всієї сили хотіли дістати меч, однак це виявилось їм не під силу, тоді один з них зірвав табличку з надписом”, – розповідають правоохоронці.

Особу вандала допомогли встановити підписники із соцмереж. Ним виявився 20-річний місцевий мешканець.

Чоловіка уже викликали у відділок, опитали та склали протокол. Справу передадуть до суду. Йому інтримінують дрібне хуліганство.

Монумент із мечем у камені встановили влітку 2021 року. За задумкою авторів, меч справді можна дістати. Пам’ятку відкрили до святкування 1033-річчя Дня міста. Меч виготовлений у стилі часів меча Святослава Ігоровича за оригінальним макетом. Камінь оздобили скандинавськими символом сонця та рунами.

Як розповідало BitukMedia, археологи виявили на центральній площі міста Хальмстад (Швеція) неординарне поховання. Йдеться про середньовічну могилу з рештками людини зростом понад 1.8 м. Небіжчик був озброєний мечем завдовжки понад 1,2 м. Вчені припускають, що це була впливова особа.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі