Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше за 25 років – у зоопарку народилися дитинчата рідкісного ведмедя

Важливо

Зоопарк Zoo Miami в американському штаті Флорида повідомив, що у них народилися двоє дитинчат ведмедя-губаня. Це перші новонароджені цього виду у зоопарку з 1998 року.

Про це повідомляє UPI.

Ведмеді-губані знаходяться під захистом у рідній країні – Індії та сусідніх країнах. Міжнародний союз охорони природи підрахував, що їх лишилося менше 20 тис. у дикому середовищі.

Разом з тим, ведмеді-губані є одним із найбільш агресивних щодо людей, оскільки людські поселення часто знаходяться поруч із їхньою територією.

4-річна ведмедиця Кематі із Zoo Miami стала мамою вперше. Двоє дитинчат народилася о 9:30 ранку 4 грудня. Обоє ведмежат – дівчатка. Батьком став 11-річний Хенк. Це перше його потомство, яке вижило.

Кематі, яка прибула до зоопарку у 2021-му, поводиться як прекрасна мати. Її та дитинчат будуть поки відгороджувати від публіки.

Як розповідало BitukMedia, Міністерство з питань полювання та рибальства в американському штаті Нью-Мексико на весні цього року відкрило вакансію “професійного обіймача ведмедів”. Таким оригінальним чином вирішили набрати нових співробітників для роботи у лісах штату.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі