Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Потрібен професіонал – лісники відкрили вакансію обіймача ведмежат

Важливо

Міністерство з питань полювання та рибальства в американському штаті Нью-Мексико шукають “професійного обіймача ведмедів”. Таким оригінальним чином вирішили набрати нових співробітників для роботи у лісах штату.

Про це повідомляє UPI.

Неочікуване оголошення з’явилося минулого тижня на Facebook-сторінці міністерства, яке опікується лісами та заповідниками.

“Кандидати повинен мати можливість ходити пішки у складних умовах, мати сміливість залізти у ведмежий барліг та довіряти колегам, які його страхують”, – написали у міністерстві.

Оголошення зібрало чимало відгуків від бажаючих, дехто писав, що готовий обіймати ведмежат навіть безкоштовно. Але були люди, які висловилися і проти того, щоб ведмежат турбували під час зимової сплячки.

Зрештою, міністерство пояснило, що ведмежат витягували із лігвищ у рамках дослідницького проекту на півночі штату, з тваринами поводилися дуже обережно, а саме оголошення є жартом. Однак, якщо хтось хоче стати лісником і брати участь у подібних проектах, – може подати резюме. Термін – до 30 березня.

Однак “не уся польова робота лісників така гламурна”, – чесно зізналися у міністерстві.

Також чиновники підкреслили, що не рекомендують залазити у ведмежі барлоги, а також годувати ведмежат та класти їм пальці до рота.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканська урядова агенція із питань заповідного фонду випустила у Twitter жартівливе попередження – у випадку зустрічі у лісі з ведмедем не лишайте йому найповільнішого друга. Соцмережі відповіли жартами, але й чиновники включилися у гру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі