Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Повернення короля: голографічний Елвіс Преслі дебютує на сцені восени 2024 року

Важливо

У листопаді 2024 року у Лондоні відбудеться прем’єра шоу Elvis Evolution. Очікується виступ Елвіса Преслі, який пішов з життя майже 50 років тому. Спадкоємці короля рок-н-ролу уклали з британською компанією Layered Reality контракт на створення максимально правдоподібної голограми артиста. Цифрового Елвіса відтворять в натуральну величину на основі його особистих фотографій та домашнього відео.

Про це розповідає The Guardian

У розпорядження Layered Reality передано тисячі фотографій Преслі, а також домашні відеозаписи за його участі, що не публікувалися раніше. Завдяки технологіям штучного інтелекту та доповненій реальності на сцені виступить його голограма.

“Елвіс – досі світова суперзірка, – сказав генеральний директор Layered Reality Ендрю Макгіннес в інтерв’ю виданню. – Шанувальники з усього світу більше не хочуть пасивної розваги, вони прагнуть самі стати його частиною. Шоу Elvis Evolution дозволить їм проникнути в його світ, поглянути на реальність його очима і віддати данину його неймовірній музичній спадщині”.

За словами Макгіннеса, це буде радісне свято життя Елвіса: людини, музики та її культурної спадщини. Відвідувачів відправлять у подорож із Тупело, штат Міссісіпі, де Преслі народився, в Мемфіс, штат Теннессі та Лас-Вегас.

Після Лондона Elvis Evolution продемонструють у Лас-Вегасі, Токіо та Берліні.

До постановки шоу у центрі Лондона обіцяють відкрити спеціальний бар-ресторан. Його оформлення та меню будуть натхненні життям та творчістю Преслі.

Елвіс Преслі – американський співак, один з найуспішніших музикантів  XX століття. Він став відомим завдяки своїм хітам, зокрема Hound Dog, Suspicious Minds, Love Me Tender. Чоловік помер у 1977 році у віці 42 років.

Першовідкривачами віртуальних концертів вважається гурт Деймона Албарна Gorillaz – музикантів зображали їхні мультиплікаційні аватари. У 2012 році на фестивалі “Коачелла” виступив у вигляді голограми загиблий за півтора десятиліття до того репер 2Pac.

Новий поштовх голографічним концертам дав успіх шоу ABBA Voyage, запущеного у травні 2022 року. Виступали віртуальні аватари чотирьох учасників шведської поп-групи. Шоу проходило на спеціально збудованій арені у східному Лондоні. За перший рік було продано понад 1,3 млн квитків.

Крім Elvis Evolution, про створення власного голографічного шоу місяць тому оголосив американський рок-гурт Kiss – його прем’єра запланована на 2027 рік.

Як розповідало раніше BitukMedia, альбом Тейлор Свіфт “1989” вже п’ять тижнів знаходиться на вершині чарту Billboard 200. Таким чином співачка змогла побити рекорд короля рок-н-ролу Елвіса Преслі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі