Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Королева Данії останній раз вирушила до палацу кінною колісницею (ВІДЕО)

Важливо

Королева Данії Маргрете II кинула виклик сезону холодів, аби востаннє проїхатися вулицями Копенгагена у позолоченому кінному екіпажі в статусі монарха. Наступного тижня вона передасть трон своєму синові, кронпринцу Фредеріку. Маргрете II вирушила до палацу Крістіансборг у Копенгагені для новорічного прийому за участі близько тисячі гостей. 

Про це розповідає Reuters.

У четвер королева виїхала зі свого дому в палаці Амалієнборг біля набережної до парламенту на традиційний новорічний прийом у кареті з великим кінним супроводом. Ця колісниця вважається найгарнішою з тих, що має королівська родина. Вона була побудована для Крістіана VIII каретником Генрі Файфом у 1840 році та покрита 24-каратним сусальним золотом. Маргрете II проїхалася вулицями Копенгагена в позолоченій кареті як монарх востаннє.

83-річна королева, яка була коронована в 1972 році, оголосила в прямому ефірі під час своєї традиційної новорічної промови, що має намір зректися престолу на користь свого 55-річного сина. Такою заявою вона здивувала багатьох у країні з населенням 5,9 млн людей.

Фото – Instagram/dnaroyals

Маргрете II протягом усього життя користувалася широкою підтримкою громадян країни. Данці описують її як тактовну та водночас творчу особистість. Королева часто створювала костюми та декорації для театральних вистав і балетів за казками відомого данського письменника Ганса Крістіана Андерсена.

Відомо, що Маргрете II, яка править країною вже 52 роки, зречеться престолу 14 січня. Раніше королева заявляла, що буде залишатися монархом до самої смерті. Протягом 2023 року королева перенесла операцію на спині, і це “дало привід замислитися над тим, чи не настав час передати відповідальність наступному поколінню”, сказала вона в історичній новорічній промові.

Фото – Keld Navntoft, Ritzau Scanpix 

Після сходження на престол кронпринц Фредерік буде мати титул Його Високості короля Фредеріка Х. Його дружина, кронпринцеса Мері, відповідно, буде Його Високістю королевою Мері. Син королівського подружжя Данії принц Крістіан після 14 січня стане кронпринцем – прямим спадкоємцем престолу. “Після зміни престолу Її Величність королева залишатиметься Її Величністю і носитиме титул Її Величність королева Маргрете”, – йдеться в повідомленні данського королівського двору.

Як розповідало раніше BitukMedia, королева Данії Маргрете II позбавила чотирьох онуків титулів принців та принцес. Йдеться про дітей її молодшого сина принца Йоакіма. Рішення монарха пояснюють її піклуванням про молодших членів королівської родини Данії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі