Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Легко почати, важко опанувати”: підліток першим у світі пройшов “Тетріс” (ВІДЕО)

Важливо

13-річний Вілліс Гібсон, геймер-вундеркінд з США, настільки далеко просунувся в оригінальній версії гри “Тетріс” для Nintendo, що вона зависла. “Я не відчуваю своїх пальців”, — сказав він пізніше.

Про це розповідає New York Times.

Вілліс Гібсон з американського штату Оклахома першим у світі пройшов усі рівні комп’ютерної гри “Тетріс”.

Підліток, зареєстрований на YouTube під нікнейм Blue Scuti, грав близько 40 хвилин. На останньому блоки падали дуже швидко, а після чергового зникнення лінії гра зупинилася – через відсутність подальшого програмного коду.

“Боже мій. Я зараз відключусь, я не відчуваю своїх пальців”, — зізнався Вілліс у ролику. Пізніше він також розповів, що “просто дуже схвильований” і тепер планує виграти чемпіонат світу з класичного тетрісу.

Юний американець захоплюється грою з 2021 року, коли вперше побачив її огляд на YouTube. За словами підлітка, його привабила “простота”. “Легко почати, але дійсно важко опанувати”, – каже Гібсон.

“Подібне ніколи раніше не вдавалося людині. Лише кілька років тому це взагалі вважалося неможливим”, – прокоментував досягнення Вілліса президент чемпіонату світу з класичного “Тетрісу” Вінс Клементе.

Вілліс може проводити за “Тетрісом” до близько 20 години на тиждень. Маму хлопця, за її словами, це влаштовує, оскільки, окрім гри, він “робить і інші речі”. Крім того, беручи участь у турнірах з “Тетрісу”, Віллісу вдалося заробити близько $3 тисяч.

Нагадаємо, розроблений радянським програмістом Олексієм Пажитновим у 1984 році “Тетріс” є головоломкою, мета якої — укласти випадкові фігури, що падають, так, аби нижні ряди поступово зникали, а не нагромаджувалися до верху. Особливої популярності гра набула у США, Європі та Японії.

За ідеєю, “Тетріс” може тривати вічно, якщо користувач встигає правильно розподіляти блоки, що падають. Довгий час вважалося, що останній рівень гри – 29-й. Однак останніми роками дедалі більшій кількості гравців вдавалося просунутись далі. 13-річний Вілліс Гібсон дійшов до 157 рівня за 38 хвилин, після чого гра зупинилася.

Як розповідало раніше BitukMedia, підліток з Австралії встановив світовий рекорд зі збирання кубика Рубіка розміром 3x3x3 наосліп. 14-річний Чарлі Еггінс зібрав головоломку за 12,10 секунди.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі