Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поборола сором і навчилася любити себе – історія жінки із бородою (ВІДЕО)

Важливо

Ознаки гірсутизму проявилися у нігерійки Ґлорі Чінемерен Ібе, коли їй було 14 років. Ставлення суспільства спочатку викликало у дівчини страждання. А потім вона прийняла себе і навчилася любити.

Про це розповідає ВВС.

Вперше борода почала рости у Ґлорі 10 років тому. Вона соромилася його і старалася голитися начисто, аби люди не ставили питань. Вона розуміла, що у суспільстві її волосся на обличчі стане для неї причиною стигматизації. Один друг сказав їй: “ти хороша дівчина, але твоє волосся на обличчі – це ґандж”.

“Я намагалася знайти вирішення, але не воно було лише одне – почати любити себе такою, як є. Мені було все рівно, чи люди дражнили мене на вулиці – я їх просто ігнорувала”, – розповідає Ґлорі.

Тепер дівчина голиться раз на тиждень – і лише з питань власного комфорту. Коли волосся відростає надто довге, щетина починає свербіти.

Гірсутизм – це наслідок гормонального дисбалансу. Відповідно, його можна частково подолати, приймаючи гормони. Серед найдоступніших засобів – протизаплідні пігулки. Але все це треба робити під наглядом лікаря. Видалення волосся за допомогою лазера чи електролізу – теж можливий варіант, але коштує великих сум та несе ризики для здоров’.

Як розповідало BitukMedia, 26-річна Калпана Балан із Індії потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Вона має 38 зубів – більше, ніж будь-хто із жінок у світі. Зуби ростуть у два ряди.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі