П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У пам’ять про бабусю – жінка заховала 22 мініатюрних слоника по всьому світі

Важливо

Мешканка Шотландії 43-річна Лорн Пірсон заховала по всьому світу 22 фігурки мініатюрних слоників. Каже, її бабуся померла перед Різдвом і так і не дочекалася подібного сувеніра у подарунок.

Про це розповідає ВВС.

Лорн розповідає, що коли відвідувала бабусю, то слухала історії, як та мандрувала Індією і привезла звідти статуетку. Потім, коли стала дорослою, Лорн купила в сувенірному магазині маленького білого слоника і відправила його бабусі на Різдво.

Однак Маргарет Маккензі Флетчер померла 13 грудня, так і не дочекавшись посилки із подарунком. Лорн попросила тітку розпакувати слоника і покласти до бабусі в труну, та так і зробила. Примітно, що у день своєї смерті бабуся відправила Лорн листівку і 5 фунтів стерлінгів.

Жінка каже, коли отримала, то розплакалася. Кажу – завжди зберігатиму її, навіть якщо бабуся сердиться, що я її не витратила.

Слоник із дому бабусі

З того часу Лорн купує фігурки слоників, деякий час тримає їх у себе вдома, а потім бере на прогулянку чи у поїздку. Там вона десь ховає фігурку у потаємному місці. Каже, якщо хтось знайде і забере собі, то так буде навіть краще. Таким чином уже розвезла слоників по всьому світу.

Слоники є у місті Лохалін, де Маргарет та її чоловік Джон поховані, і в Единбурзі, де бабуся провела дитинство.

Слоник на могилі бабусі

Інші міста, де Лорн лишила слоників – Лісабон, Сан-Дієго, Чикаго, Бостон, Нью-Йорк, Торонто, а також Кальпе та Тенеріфе в Іспанії. До сторіччя бабусі вона разом з подругою зробила великого скляного слона і лишила його у парку Куінс у Нью-Йорку.

Бабуся Маргарет та її чоловік Джон

А ось великого дерев’яного слона Лорн досі зберігає вдома. Називає його Флетчер – на честь прізвища бабусі та дідуся.

Часто друзі дарують Лорн слоників – зараз у домі жінки уже більше 40 статуеток.

“Вони у будинку, у саду, у машині. Здається, ніби їх ціле стадо у мене!” – жартує жінка.

Як розповідало BitukMedia, американка 33-річна Розі Грант стала популярною завдяки рецептам із кладовищ. Вона готує страви, рецепти яких знаходить на надгробках. Каже, що це її спосіб вшанувати померлих.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі