Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З бабусі – в підлітки: жінка з глибокою амнезією пам’ятає лише останні п’ять років життя (ВІДЕО)

Важливо

Бабуся зі штату Луїзіана потрапила до лікарні з головним болем. Прокинувшись, виявилось, що вона не пам’ятає останні 30 років життя. А отже, вона знов підліток у 80-х роках. Медики говорять про унікальний випадок глибокої амнезії і вже не сподіваються на повернення памʼяті американки.

Про це розповідає New York Post.

У 2018 році Кім Денікола з Луїзіани прийшла на групу з вивчення Біблії в місті Батон-Руж, де раптово зазнала нападу сильної мігрені. Зір став нечітким, а потім вона знепритомніла.

Коли Денікола прийшла до тями вже у лікарні, вона шокувала медсестру тим, що зараз 1980 рік. “Вона спитала: “Ти можеш сказати мені, хто зараз президент?” І я відповіла: “Так, Рональд Рейган”. І вона замовкла”, – згадує Кім.

56-річній жінці здавалося, що вона підліток, а її найсвіжішим спогадом був останній день старшої школи. Вона чітко пам’ятала, як йде до машини після складання іспиту.

Коли жінці повідомили, що вона давно мати і бабуся, це її ошелешило. Ще більше її засмутила звістка про смерть батьків. Вона не пам’ятала, що має чоловіка, не пам’ятала нічого про народження дітей та онуків. Лікарі діагностували у неї транзиторну глобальну амнезію. Попри численні тести та аналізи, визначити причину втрати памʼяті медики так і не змогли.

“Телевізори тепер розумні. Телевізор, який я пам’ятаю, був коробкою, яка стояла біля стіни. Нам довелося вставати та йти до нього, щоб перемкнути піти канал”, — розповіла вона через два місяці спілкування з лікарями.

Фахівці розраховували, що через деякий час пам’ять Деніколи почне відновлюватися, хоча б частково. Між тим, відтоді минуло вже п’ять років, а спогади так і не повернулись.

Кім Денікола намагається звикнути до нового життя, читаючи свої щоденникові записи. Проте, за її словами, жінка, про яку вона читає, здається їй незнайомою.

Денікола не впадає у відчай і намагається адаптуватися до нового життя за допомогою віри та спілкування з сім’єю. Жінка знову відкриває, що вона любить, і наполягає на тому, що готова рухатися вперед. Дізнатись більше про свою сімʼю жінка змогла завдяки історіям та фотографіям.

Мабуть, так і правильно, адже, на думку фахівців, надії на відновлення пам’яті після стількох років вже майже немає. “Вони сказали мені, що якщо я досі не повернула свої спогади, то, швидше за все, вже і не поверну”, — сказала вона виданню.

“Я могла втратити пам’ять, але вгадайте, що? Ми можемо створити нові спогади”, – розповіла вона виданню.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США 58-річний чоловік потрапив в аварію на мотоциклі і втратив пам’ять. Забувши 30 років свого життя і дітей, він наново закохався у свою дружину і зробив їй пропозицію.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі