Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Потрапив у історію – кіт вперше бере участь у знаменитій яхтовій регаті

Важливо

10-річний кіт Олі на борту яхти Sylph VI стане першим зі свого виду, хто візьме участь у знаменитій австралійській регаті Rolex Sydney Hobart. Капітан Боб Вільямс каже – Олі пережив разом з ним довколасвітню подорож. Тож про те, щоб лишити його на березі, не було і мови.

Про сміливого чотирилапого розповідає ВВС.

Боб жартує, що Олі став уже частиною меблів на яхті, і лишити його на березі було б неможливо. Спочатку у кота була невелика морська хвороба, але зараз він уже призвичаївся, розповідає капітан.

Регату “Від Сіднея до Хобарта” заснували у 1945-му. Тоді на бортах тримали поштових голубів, із якими слали вісті на берег. Але ось коти участі у перегонах ще ніколи не брали, хоча участь тварин у перегонах і не заборонена.

Тож Олі посяде місце серед знаменитостей, таких як медіамагнат Кіт (це ім’я) Руперт Мердок чи колишній прем’єр Британії сер Едвард Гіт, які колись брали участь у регаті.

Капітан Боб – досвідчений моряк, офіцер ВМС на пенсії. Разом із Олі здійснив довколасвітню подорож. Тепер жартує – у регаті буде брати команда із двома руками і чотирма лапами. А Олі називає не інакше, як “корабельний кіт”.

“Олі зазвичай десь нявкає собі на палубі чи дрімає у кабіні. Але він дуже чутливий. Щоразу, коли стає важко, він зникає внизу, щоб знайти гарне безпечне місце, щоб згорнутися калачиком”, – розповідає Вільямс.

Фото: АВС

Яхта Sylph VI – старе “корито”, її побудували у 1960-х і вона уже встигла взяти участь у кількох регатах. На цьому 12-метровому судні капітан Боб та Олі мають подолати 1166 км одної із найнебезпечніших і найбільш непередбачуваних у сенсі погоди регат. Так, у 1998-му раптовий шторм потопив п’ять кораблів та коштував життя шести матросам.

Цього року також очікують шторм.

“Кота за бортом я ще не губив”, – сміється Боб. Каже, що Олі гарно плаває. Одного разу навіть довелося кинути його у море, аби врятувати від дуже надокучливого собаки. Однак рятувального желета Олі не має.

Головне, каже Боб, мати під рукою рушник або іншу ганчірку, аби кіт зміг вхопитися і видертися на палубу. Хоча, додає моряк, коти – вони як фокусник Гудіні, вони виберуться із будь-якого клопоту цілими.

Загалом же, команда Sylph VI не прагне перемоги у регаті. Вони планують іти неспішним ходом і дістатися до Хобарта на Новий рік.

Як повідомляло BitukMedia, товстий кіт Гацек, який вважався чи не однією з головних місцевих пам’яток польського Шеціна, знайшов нову домівку і зник з мап для туристів. А ще колишній Король Кашубської — за назвою вулиці, на якій він жив – помітно схуд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі