Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фермер перетворює рисові поля на витвори кото-мистецтва

Важливо

Тайський фермер із провінції Чіанграй Таняпонг Джекхам разом зі своїми працівниками перетворює рисові поля на зображення котів. Сподівається таким чином приманити туристів.

Про це розповідає CNN.

Спочатку художник створює на замовлення фермера малюнок. Потім розраховують GPS кординати кожної частини малюнка і за ними висаджують певні саджанці рису.

При цьому, каже Джекхам, колір шерсті кота буде змінюватися, адже колір стебла рослини змінюється під час дозрівання. Зрештою, стебла пожовтіють, і поля стануть схожими на популярного в мережі рудого кота Купера.

Довкола полів побудували оглядові вежі, аби люди могли спостерігати за малюнками на полях згори. У своїх роботах, кажуть фермери, вони обігрують місцеву приказку “У воді є риба, а на полях — рис”, яка означає матеріальний добробут.

“Ми вважаємо, що тисячі людей приїдуть подивитися на цей витвір мистецтва”, – каже Джекхам.

Таїланд є другим після Індії експортером зерна у світі. Але Джекхам каже, що хоче, аби до рису ставилися не лише як до продукту споживання. Хоче розвивати туризм і сільське господарство.

Як розповідало BitukMedia, понад 32 га поля засіяв соняшниками американський фермер Лі Вілсон із міста Пратт, штат Канзас. 10 серпня у них із дружиною Рене виповнюється 50-річний ювілей весілля. Тож чоловік подарував дружині поле із близько 1,2 млн “квіток сонця”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі