П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чотириногий робот встановив світовий рекорд у бігу на 100 метрів (ВІДЕО)

Важливо

Робопес HOUND з Кореї встановив світовий рекорд у стометрівці для чотириногих роботів. Рухаючись із середньою швидкістю 18,12 км/год, 45-кілограмовий робот подолав дистанцію за 19,87 секунди. Книга Гіннеса вже підтвердила цей рекорд.

Серед чотирилапих роботів HOUND став найшвидшим у світовому заліку. Рекорд був зафіксований фахівцями Книги рекордів Гіннеса та є офіційним.

Янг-Ха Шин, який виступив дизайнером HOUND, каже, що технологія цього робота складна та будується на використанні лише одного двигуна. Важливим моментом, який визначив успіх, стало використання “симуляції шляхом навчання з підкріпленням”. Теоретично HOUND може розвивати і більші швидкості, але таких тестів у реальному житті не проводили.

Робопес HOUND був розроблений Лабораторією динамічного управління та проєктування роботів Корейського передового інституту науки та технологій.

За заявою розробників, HOUND створений для швидкісного пересування у різних умовах. Минулого року розробники повідомляли про випробування системи, яка дозволяє роботу бігти риссю із середньою швидкістю 3 м/с у складних умовах ландшафту. Крім високої для подібних роботів швидкості рухів HOUND може рухатися в траві, по піску, долати великі відстані та підніматися схилом з нахилом до 22°. Вага робота відповідає вазі дорослого бульдога – 45 кг.

Як розповідало раніше BitukMedia, компанія Boston Dynamics навчила свого робопса Spot виступати в ролі гіда лабораторією і проводити екскурсії. Для цього до машини підключили чат-бот на базі штучного інтелекту ChatGPT.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі