Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найстаріша мати Африки: 70-річна жінка в Уганді народила двійню (ВІДЕО)

Важливо

70-річна мешканка Уганди Сафіна Намуквая народила двійню. Вона стала мамою вдруге за останні 3 роки завдяки екстракорпоральному заплідненню (ЕКЗ). Ця подія стала особливою, оскільки Сафіна є однією з найстаріших породіль в Африці.

Про це повідомляє BBC.

За даними Міжнародного жіночого госпіталю і центру репродукції, жінка народила хлопчика та дівчинку 29 листопада за допомогою кесаревого розтину в медзакладі столиці країни Кампалі.

“Ми досягли надзвичайного – народили близнюків найстаршій матері в Африці, якій 70 років!”, – зазначили у центрі репродукції. 70-річна породілля згодна, що це диво. 

Сафіна розповіла, що вагітність була важкою, особливо після того, як її партнер покинув її, дізнавшись про очікування двійнят. “Чоловіки не люблять, коли їм кажуть, що ви носите більше однієї дитини. Відтоді, як я потрапила сюди, мій чоловік жодного разу не з’являвся”, – сказала вона.

Жінка зазначила, що вирішила мати дітей після того, як над нею “знущалися через бездітність”.

Це другі пологи Намукваї за три роки. 2020 року вона народила дівчинку. Поки невідомо, чи було використано донорську яйцеклітину чи власну, збережену з того часу, як угандійка була молодшою.

Це не перший випадок такого роду в світі. 2019-го індійська жінка народила двійню в результаті процедури ЕКЗ, будучи на той момент 73-річною. Україна також має свою історію – Валентина Підвербна народила після менопаузи у віці 66 років. Зараз їй 78, а дочці Анні-Марії  – 12 років. 20 жовтня цього року суд Чернігова ухвалив рішення відібрати доньку в найстаршої матері України. Жінку, яка народила дитину у 65 років, звинувачували у домашньому насильстві. 

Як розповідало раніше BitukMedia, у Вельсі народилась дівчинка вагою лише 328 грамів. Якби її вага при народженні була на три грами меншою, стала б найлегшою дитиною з тих, які коли-небудь з’являлись на світ у Великій Британії. Маля перебуває під наглядом лікарів й активно набирає вагу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі