Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Крихітний воїн”: на світ з’явилась дівчинка вагою лише 328 грамів

Важливо

У Вельсі народилась дівчинка вагою лише 328 грамів. Якби її вага при народженні була на три грами меншою, стала б найлегшою дитиною з тих, які коли-небудь з’являлись на світ у Великій Британії. Маля перебуває під наглядом лікарів й активно набирає вагу.

Про це розповідає The Mirror

Дівчинку, яка народилась на 5 місяців раніше терміну, назвали Робін. Вона офіційно найменша дитина, народжена в Уельсі.

Батьки Робін, Даніель та Шантель Чемберс, знали, що новонароджена буде маленькою, хоч і не розуміли справжнього масштабу їхньої ситуації, поки лікарі та медсестри не прокоментували, наскільки вона крихітна.

Фото – Daniel Chambers

Маючи вагу лише 328 грамів, у Робін три “зайві” грами, які не дозволили їй стати найлегшою дитиною, коли-небудь народженою в Британії. На сьогодні цей титул належить немовляті Ханні, яка при народженні у Глазго минулого року важила лише 325 грамів.

“Лікарі сказали, що їй дуже добре, коли ми її тримаємо та торкаємося, це допоможе їй жити. Вона була настільки маленькою, що не могла носити одяг, поки їй не виповнилося три місяці. Вона набирає вагу і важить лише 1 кг, минуло три місяці після народження. Її крихітні руки були розміром з наш ніготь”, — розповіла мати дівчинки.

Робін народилася лише на 23-му тижні вагітності, через те, що у 34-річної Шантель стався передчасний розрив оболонок плоду. Подружжя сподівалося, що їхня щойно народжена донька переживе 22 тижні, оскільки їм сказали, що на цьому етапі немає шансів вижити. За перщі кілька тижнів життя дівчинці зробили 16 переливань крові.

МРТ показало, що при народженні у дитини було виявлено серйозне пошкодження мозку, яке, ймовірно, вплине на її зорові функції та рухливість.

“Як батьки, ми повністю спустошені за Робін. Вона вже подолала стільки перешкод за своє коротке життя. Вона справді крихітний воїн. Однак ми віримо, що за допомогою правильної терапії та лікування Робін матиме шанс на покращення”, — додала Шантель Чемберс.

Робін, яка народилася 8 березня, тепер важить 3.6 кг (8 фунтів). Сім’я не має дати, коли вона зможе повернутися додому, але кожну хвилину батько та мати проводять з донечкою.

Як розповідало раніше BitukMedia, іспанські науковці із медичного дослідного центру BCNatal у Барселоні розробили штучну матку із плацентою. За її допомогою хочуть допомагати дітят, які народилися раніше терміну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі