Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Волині лікарі видалили жінці 20-кілограмову пухлину

Важливо

На Волині лікарі видалили пацієнтці із раком яєчників пухлину масою до 20 кг та завдовжки 40 см. Операція у Волинському онкоцентрі Волинської обласної клінічної лікарні тривала 2 години.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці закладу.

Проблему жінка запідозрила пів року тому: почала швидко поправлятися. Але спочатку не переймалась. Тест на вагітність виявився негативним, та й родичі заспокоювали, мовляв, то така комплекція тіла, що передалася у спадок від матері. Попри й так невисоку вагу, жінка сіла на дієту, і начебто худла, а живіт розростався. І вперше за 10 років усе ж звернулася до гінеколога. На УЗД виявили пухлину, і жінці діагностували рак яєчників, – пишуть у лікарні.

Медики наполягали на якнайшвидшій операції – велика пухлина могла луснути і спричинити рясну кровотечу. “Це призвело б до великої втрати крові і, зрештою, до летального випадку. Також існувала велика загроза ураження інших органів, і врятувати пацієнтку було би значно важче. Це той випадок, коли дуже важливо вчасно звертатися по допомогу навіть за найменших сумнівів у своєму здоров’ї”, – кажуть лікарі. 

Операцію провели завідувач відділення онкогінекології Іван Сінєльніков разом з хірургами Юлією Матюшко та Юлією Шевчук, інтерном Анною Денисюк та анестезіологом Романом Шурготом. Гістологія підтвердила рак. 

Фото – Facebook/ Волинська обласна клінічна лікарня

Лікарі попередньо встановили першу А стадію захворювання. Інших розростань навколо не виявили, проте взяли необхідну кількість біопсій, аби остаточно зрозуміти ступінь ураження.

За словами лікарів, зараз пацієнтка почувається задовільно. До отримання всіх результатів обстежень вона перебуватиме в онкоцентрі.

Як розповідало раніше BitukMedia, львівські хірурги Першого медичного об’єднання прооперували новонароджену дівчинку, яка народилася із пухлиною вагою близько 1 кг. Крижово-куприкова тератома мала масу 25% тіла новонародженої.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі