Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не могла повернутись: зниклу вівчарку врятували в горах майже через два місяці

Важливо

У США собака, яка втекла від господині, провела у горах два місяці з переломом лапи. За цей час вона пережила дві снігові бурі. Аби дістатися до тварини, рятувальникам довелося підніматися близько 5 км гірською стежкою.

Про це розповідає місцева газета Daily Camera

В штаті Колорадо 14-місячна бернський зенненхунд Нова Райлі (Nova Riley) майже два місяці прожила в горах зі зламаною лапою.

Собаку тренували для того, щоб вона стала поводирем своєї господині Робін Саймонс-Сілі. Проте сім тижнів тому Нова чогось злякалася на парковці та втекла. Американка разом з волонтерами розклеювала оголошення про зникнення тварини, організовувала пошуки, але безрезультатно. “Вона пережила дві снігові бурі та морози. Я плакала щоразу, коли йшов сніг”, – розповіла Робін.

Фото – Robynne Simons-Sealy

19 листопада Нову побачили двоє туристів у гірському парку Мейєр Ранч. В собаки була зламана передня права лапа. Люди спробували забрати собаку в місто. Однак вона несильно цапнула одного зі своїх рятівників.

Тоді туристи вирішили розділитися: один залишився поряд з Новою, а інший пішов по допомогу. Аби дістатися собаки, чотирьом рятувальникам довелося підніматися близько п’яти кілометрів гірською стежкою.

Фото – JEFFERSON COUNTY SHERIFF’S OFFICE

Про довгоочікувану зустріч з улюбленицею Саймонс-Сілі написала у соцмережах лише через тиждень. “Коли я підійшла до машини (з нею), вона спочатку сприйняла мене як простого перехожого, а потім впізнала і немов збожеволіла (від радості). Це було так гарно і так зворушливо», – розповіла Робін.

За її визнанням, за кілька тижнів у горах її вихованка втратила понад дев’ять кілограмів. На жаль, Нову чекає ампутація зламаної лапи. Собака більше не зможе бути її поводирем своєї господині, але вони все одно житимуть разом.

Фото – Robynne Simons-Sealy

Як розповідало раніше BitukMedia, в селі англійського графства Корнуолл собака Дейзі допомогла пожежникам врятувати кота Мауглі, який впав у 30-метрову шахту. Господиня майже втратила надію знайти свого кота, доки не звернула увагу на незвичайну поведінку собаки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі