П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

18-річний український скрипаль переміг на престижному конкурсі в Парижі (ВІДЕО)

Важливо

18-річний скрипаль зі Львова Богдан Луц переміг на французькому конкурсі академістів імені Лонґ і Тібо у Парижі. Перемога дала можливість українцеві відіграти концерт у Театрі Єлисейських полів 27 листопада.

Про це повідомляють на сайті конкурсу.

Конкурс у Парижі був заснований піаністкою Маргеріт Лонґ та скрипалем Жаком Тібо у 1943-му. Конкурс спонсорується державою, одним із його меценатів цього року є також президент Франції Еммануель Макрон.

Цього року конкурс був присвячений скрипалям. Перше місце Богдан здобув завдяки виконанню скрипкового концерту у тональності Ре-мінор фінського композитора Яна Сібеліуса.

Окрім першого місця, Богдан отримав спеціальні призи: премію преси, приз глядацьких симпатій і нагороду від музикантів оркестру, який акомпанував фіналістам.

Богдан Луц народився 2004 року у Львові. Навчався у Київському державному музичному ліцеї імені Миколи Лисенка та у Львівському державному музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької. Тепер Богдан є студентом Міжнародної музичної академії Менухіна у Швейцарії.

Минулого року Луць став лауреатом головної премії на конкурсі скрипалів імені Карла Нільсена у Данії.

2018 року на конкурсі Лонґ і Тібо перемогла українська скрипалька Діана Тіщенко.

Як повідомляло BitukMedia, 18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали Міжнародну дитячу премію миру (International Children’s Peace prize) у Великій Британії. Дівчата отримали премію за розробку двох застосунки для дітей-біженців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі