Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Зазбогоївся” – врятованому херсонському лемуру повернули подругу

Важливо

Херсонського котячого лемура Адама евакуювали до Києва після того, як він отримав контузію. Тепер, аби він не тужив, волонтери відшукали його подругу Джулію.

Про це розповідає Київський зоопарк у Facebook.

Адам потрапив до Київського зоопарку у березні 2023-го після того, як у Херсоні російські ракети знищили місцевий зоокуточок. Адам отримав контузію, опіки та поранення. У столиці лемуру надали допомогу та провели реабілітацію.

Попри те, що Адам ішов на поправку, у зоопарку помітили, що він сумує і тужить. Зооволонтерка Яна змогла знайти подругу лемура, Джулію, і теж привезла її до Києва.

“Радощам возз’єднаної пари не було меж. При чому тішились всі учасники щасливої історії – і лемури, і люди”, – розповідають у зоопарку.

Окрім Адама і Джулії у Київському зоопарку мешкають 19 котячих лемурів. Серед них п’ятеро дитинчат, які народилися цьогоріч. Херсонських переселенців до старих мешканців поки не пускали.

Як розповідало BitukMedia, українські бійці із зенітної ракетної Одеської бригади врятували молодого пелікана. Птах був виснажений, але бійці його самотужки виходили та передали до зоопарку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі