Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вибрано найкращі фотографії дикої природи 2023 року

Важливо

Північноамериканська асоціація фотографії природи NANPA обрала найкращі фотографії дикої природи 2023 року. Організатори конкурсу виклали 24 найбільш вражаючі, на їхню думку, світлини.

Знімки можна побачити на сайті організації.

Знімки представлені у шести категоріях: птахи, ссавці, пейзажі, змінена реальність, збереження природи, мікро- та макрозйомка. У кожній з цих груп журі обрало найкращу фотографію та ту, що гідна другого місця, а також по дві світлини, які журі виділило серед інших.

Переможцем категорії “Птахи” став фотограф Тім У. Олівер, який зняв Каліпту рубіновоголову (Calypte anna). Це яскрава пташка з родини колібрі. На знімку вона намагається вхопити дзьобом краплинку води. А найкращим знімком із ссавцями визнали роботу Кевіна Дулі. Він сфотографував слоненя, що йде за дорослими родичами.

Фото – Tim W. Oliver / Gilbert, Arizona
Фото – Kevin Dooley / Botswana

А ще серед знімків ссавців судді відзначили роботу Керол Греньє, яка вже багато років фотографує вовків. На знімку, який вона зробила в Єллоустонському національному парку (штат Вайомінг), вхопила мить спілкування членів зграї озера Вапіті.

Фото – Carol Grenier / Yellowstone National Park, Wyoming

Серед пейзажів журі найбільше вразило лавандове поле у безхмарну ніч авторства Кріса Бартелла. У категорії “Змінена реальність” переміг колаж зі знімків Місяця від Стефані Бекер.

Фото – Chris Bartell / Lavender Field in Hood River, Oregon
Фото – Stephanie Becker / Moraga, CA USA 

На знімку в номінації “Збереження природи” зображено лугового песика, що виглядає з нори в оточенні бульдозерів. Хізер Веллі, яка зняла цю фотографію, зазначила, що того дня вся колонія цих тварин була знищена. Нарешті, серед макрознімків особливо відзначили зображення мурахи, що торкається вусиками горбаток, авторства Томаса Майєрса.

 Фото – Heather Valey / Centennial, Colorado
Фото – Thomas Myers / Ecuador 

Заснована у 1994 році організація NANPA налічує близько 2500 членів – фотографів природи. Ці професіонали зацікавлені у майбутньому цього виду фотомистецтва. Вони бачать свою місію в збереженні довкілля та підвищенні обізнаності людей.

Як розповідало раніше BitukMedia, Британський музей природничої історії (Natural History Museum) назвав переможця конкурсу “Фотограф дикої природи 2022 року”. Автором кращого знімку під назвою “Велике дзижчання” стала фотограф Карін Айгнер з США. Її героями стали кактусові бджоли.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі