П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Конкурс у Парижі виграв торт у формі трампліна для пірнальників

Важливо

21 листопада гран-прі на престижному конкурсі пекарів у французькому Парижі Pastry Grand Prix виграв торт The Diving Opéra. Десерт у формі трампліна для стрибків у воду приготував кухар із зіркою Мішлена Раамін Самії.

Про це повідомляє CNN.

Цього року темою конкурс були “спортивні цінності”, оскільки Париж готується прийняти Олімпійські ігри наступного року.

Торти оцінювало журі із семи членів, яке очолював легендарний французький кондитер П’єр Ерме. Ерме, який готує страви для подій на найвищому рівні, як то візит короля Чарльза ІІІ до Парижа, висловив своє захоплення Самії.

Торт “опера”, який переміг – традиційно готують із шоколадних коржів, які перемащують почергово кавовим та шоколадним кремами.

У конкурсі Pastry Grand Prix можуть брати участь усі кондитерські, пекарні, готелі та ресторани Парижа, але лише один кандидат від кожного.

Серед інших вимог учасники повинні використовувати принаймні один інгредієнт, вирощений або вироблений у столиці Франції. Подана випічка також має бути розроблена спеціально для Гран-прі. Крім того, такою, щоб її можна було готувати для комерційного продажу в магазині учасника.

12 тістечок, які цього року увійшли до фінального раунду, представляли багато улюбленої у світі французької класики – “опера”, “Сен-Оноре”, еклер і лимонний тарт.

Торти-конкурсанти оцінювалися за п’ятьма факторами: смак, техніка приготування, креативність, якістб інгредієнтів та естетика. Кожен пункт приносив максимум п’ять балів. Дегустація тривала чотири години.

Як повідомляло BitukMedia, британська кондитерка Емма Джейн витратила п’ять днів на створення свого торта для міжнародного фестивалю Cake International. Він на стільки схожий на короля Британії Чарльза ІІІ, що аж лячно, кажуть очевидці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі