Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школярка із Київщини попросила у Миколая нову школу – стару зруйнували росіяни

Важливо

8-річна Люда Куць із Гостомельської громади написала листа до Святого Миколая, у якому попросила нову школу. Дівчинка навчалася у Горенці, але після боїв із російськими окупантами від школи лишилися руїни.

Про це написало Міносвіти і науки у Facebook.

Люда навчалася у Ліцеї №3 у Горенці. Після того, як школу зруйнували, діти навчаються дистанційно або їздять автобусом до іншого закладу.

“Св. Миколаю я дуже чемна дівчинка, домагаю мамі, люблю малювати, співати. Прошу подарувати нову школу бо мою спалили рашисти. Якщо це не вийде, то відвези дядям солдатам багато смаколиків”, – написала у своєму листі Люда (авторський стиль та пунктуація збережені).

Також дівчинка намалювала школу та укриття.

Можливо, це ілюстрація щоденник та текст

“Щодня росіяни руйнують школи, садочки, університети — від обстрілів і бомбардувань уже постраждали майже 4000 закладів освіти. Проте ці злочини можуть знищити лише стіни, але не бажання дітей учитися й розвиватися”, – написали чиновники.

У МОН повідомили, що над проєктом відбудови Ліцею №3 і побудови укриття уже працюють.

Як повідомляло BitukMedia, 18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали Міжнародну дитячу премію миру (International Children’s Peace prize) у Великій Британії. Дівчата отримали премію за розробку двох застосунки для дітей-біженців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі