П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На відновленні Чернігівщини 7,5 тис. безробітних заробили 37 млн грн

Важливо

У рамках проєкту “Армія відновлення” на Чернігівщині направлення на суспільно-корисні роботи отримали 7,5 тис. безробітних. Їхня сукупна зарплата склала 37 млн грн. Безробітні допомагають побороти наслідки боїв із росіянами у 52 із 57 громад.

Про це розповіла директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник Українському Радіо.

Безробітні плетуть маскувальні сітки, допомагають комунальникам чистити колодязі, шили та ремонтували одяг для військових, розгрібали завали та відновлювали будинки “з нуля”.

“Фінансування здійснюється за рахунок загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Як передбачено постановою, це заробітна плата і єдиний соціальний внесок”, – пояснює Ключник.

Аби долучитися до “Армії відновлення” треба зареєструватися у центрі зайнятості як безробітний.

Із 31 жовтня у суспільно-корисній праці можуть брати участь не лише офіційно зареєстровані безробітні, але й внутрішньо переміщені особи. Вони теж будуть отримувати виплати від Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Зарплата на таких роботах із 31 жовтня буде не більше  10 050 грн, тобто 1,5 “мінімалки”.

Як розповідало BitukMedia, y Кенії оголосили офіційний вихідний, щоб висадити 100 млн дерев. Уряд цієї африканської країни має на меті висадити 15 млрд саджанців за 10 років в рамках боротьби зі змінами клімату.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі