П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скажи “Привіт!”: влада північного міста спонукає мешканців вітатися один з одним (ВІДЕО)

Важливо

Влада портового міста Швеції вирішила заохочувати людей вітати одне одного. Аргументація – “це може сприяти зміцненню соціальних зв’язків та позитивно впливає на здоров’я, безпеку та благополуччя”.

Про це повідомляє AFP.

У північному місті Лулео з населенням близько 80 ти. людей стартувала соціальна кампанія. Її мета – заохотити мешканців вітатися та розмовляти один з одним. У соціальних мережах поширюється відео: на похмурих обличчях містян з’являється усмішка, коли випадковий перехожий каже їм “привіт!”. Відео супроводжується наступним текстом: “Привітатись з сусідами — дрібниця, але дослідження показують, що це може сприяти зміцненню соціальних зв’язків та позитивно впливає на здоров’я, безпеку та благополуччя”.

Лулео знаходиться за 150 км від полярного кола, в грудні світловий день тут скорочується до трьох годин. Потреба в такій соціальній ініціативі виникла через те, що місцеві шведи почали частіше страждати від депресії та самотності.

Аса Коскі, соціальний стратег муніципалітету, який стоїть за кампанією, розповів AFP, що повідомлення-заохочення відображається на автобусах та будинках міста з 31 жовтня. Акція триватиме чотири тижні.

“Шведи можуть бути трохи замкнутими… Нам потрібно спілкуватися один з одним, це спосіб зав’язати відносини. Ми є повною протилежністю Іспанії, де люди багато часу проводять на вулиці, спілкуючись один з одним, де все життя проходить зовні”, — пояснює Коскі. Вони спирається на опитування, а вони демонструють, що люди віком від 16 до 29 років почуваються особливо самотніми та ізольованими. Кампанія привітань має допомогти мешканцям Лулеа, які більшу частину часу проводять вдома, активніше налагоджувати зв’язки.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені з Даремського університету (Велика Британія) дійшли висновку, що детоксикація від соціальних мереж не покращує психологічний стан, а навпаки його погіршує.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі