П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Картину Пікассо продали на торгах за рекордні 139 млн доларів

Важливо

Картина іспанського художника Пабло Пікассо “Жінка з годинником” у ніч проти 9 листопада була продана на аукціоні Sotheby’s за 139,4 млн доларів. Шедевр став найдорожчим з проданих на торгах цього року.

Про це повідомляється на сторінці аукціонного будинку.

Пабло Пікассо написав “Жінку з годинником” (Femme à la montre) у 1932 році. На полотні зображено кохану художника — французьку модель Марію-Терезу Вальтер. Вперше він зустрів 17-річну дівчину в Парижі 1927 року, коли ще був одружений з балериною українського походження Ольгою Хохловою. Відносини закоханих тривали кілька років. У 1973 році Пікассо помер, а через чотири роки Вальтер наклала на себе руки.

Свого часу Вальтер стала героїнею багатьох картин Пабло Пікассо. Зокрема, картину “Оголена жінка” (Femme Nue Couchee) продали на аукціоні у 2022 році за 67,5 млн доларів. Також популярними серед колекціонерів стали й інші портрети Вальтер: “Жінка сидить біля вікна” (Femme assise près d’une fenêtre), яку продали за 103,41 млн доларів у 2021 році та “Оголеність, зелене листя та бюст” (Nude, Green Leaves and Bust) за 106,5 млн доларів у 2010.

1966 року швейцарська Галерея Бейєлер купила “Жінку з годинником” безпосередньо в Пікассо. За два роки шедевр дістався галереї сучасного мистецтва Pace Gallery у Нью-Йорку. Того ж таки 1968 року його придбала колекціонер Емілі Фішер Ландау. Робота іспанського митця прикрашала її нью-йоркську квартиру понад 50 років. Після смерті Ландау близько 120 творів мистецтва з приватної колекції почали продавати на аукціонах.

Ім’я нового власника картини, який запропонував за неї 139,4 млн доларів, не розголошується.

Femme à la montre стала другою найціннішою роботою всесвітньовідомого художника серед тих, які продавали на аукціонах. Найдорожчою картиною Пікассо на сьогодні є картина “Алжирські жінки”. Її придбали за 179,3 млн доларів у 2015 році.

Як розповідало раніше BitukMedia, маленького собаку виявили на картині Пабло Пікассо реставратори музею Соломона Гуггенхайма у Нью-Йорку. Він був захований під шаром темної фарби.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі