Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Меню першого класу “Титаніка” продадуть на аукціоні – що їли багатії перед катастрофою?

Важливо

$86 тис. планують виручити за рідкісний екземпляр меню пасажирів першого класу злополучного лайнера “Титанік”. Аукціон відбудеться у суботу 11 листопада у пам’ять про жертв катастрофи.

Про це повідомляє CNN.

Меню сильно постраждало від води, деякі літері слів розмиті, йдеться в описі лоту, який надав аукційний дім Henry Aldridge and Son Ltd.

Меню детально демонструє деталі першої вечері на борту після того, як “Титанік” відплив із Квінстауна – останнього порту перед океанічним круїзом.

Пасажирам першого класу подавали устриці, філе яловичини із соусом із вершків та хрону та пюре з пастернаку як гарнір. Як варіант, можна було замовити ягнятину із м’ятним соусом, курятину із хлібним соусом чи качку із соусом на основі портвейну. На десерт подавали тарт Бурдалу із абрикосами та пудинг Вікторія, а також французьке морозиво.

Іншого екземпляра меню першого класу із “Титаніка” у світі не збереглося, вважають аукціоністи.

Серед інших речей, які збираються продати на аукціоні, буде ковдра тартан – її хочуть продати за $123 тис. У неї загортали когось із врятованих пасажирів на пірсі у Нью-Йорку.

Henry Aldridge and Son Ltd

Кишеньковий годинник із літерами єврейського алфавіту замість цифр належав єврейському емігранту із російської імперії на ім’я Сінай Кантор. Він був пасажиром другого класу. Годинник показує час, коли чоловік впав уводу. Пізніше він помер.

Unique Pocket Watch Recovered From Third Class Titanic Passenger Sinai Kantor Estimate £60000-£80000 to be Sold in Our November 11th Titanic and Liner Auction.
Henry Aldridge and Son Ltd

Також продадуть листок із поштовими відмітками, які робили загиблі у катастрофі листоноші. Вони намагалися перенести пакунки із листами на вищі палуби і врятувати їх води.

Як повідомляло BitukMedia, під час сканування уламків “Титаніка” знайшли золоту підвіску із зубом доісторичної акули – мегалодона. Прикраса пролежала на дні Атлантичного океану більше 100 років. А самі мегалодони – часті антагоністи американських фільмів жаху – жили на Землі понад 23 млн років тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі