П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не дотягнув: найбільший в історії аукціонів діамант продали за $44 млн (ВІДЕО)

Важливо

На аукціоні у Женеві продали найбільший блакитний діамант в історії торгів. Лот пішов з молотка за 44 млн. доларів.

Про це повідомляє Reuters та сайт аукціонного будинку Christie’s.

Маса каблучки з діамантом Blue Royal становить 17,61 карата. Фахівці впевнені, що це “найбільший виріб у своєму роді”. Колір діаманта “насичений та природний”. До торгів прикраса оцінювалась у 50 млн доларів, але була придбана на 44 млн. При цьому ім’я покупця не розголошується.

Фото – EPA-EFE

За словами голови ювелірного відділу аукціону Christie’s Макса Фосетта, команда задоволена результатом угоди. За його словами, прикраса відповідала всім вимогам, тож змогла зацікавити колекціонерів у всьому світі.

На цьому ж аукціоні був проданий годинник Rolex, який актор Марлон Брандо носив на зйомках стрічки “Апокаліпсис сьогодні” (1979). Ціна аксесуара склала близько 5 млн доларів. Примітно, що на звороті годинника Брандо вигравіював свій підпис – щоб уникнути його випадкової заміни під час зйомок.

“Гравірування все ще чітке, тому ми можемо зробити висновок, що цей годинник носили, але не надто”, — сказав AFP перед продажем Елі Файон, молодший фахівець з годинників Christie’s Geneva.

Відомо, що у 1995 році Марлон Брандо подарував його своїй прийомній доньці Петрі, а вона передала його своєму чоловікові у 2003 році в шлюбну ніч. В 2019 цей самий годинник продали на аукціоні за 1.95 млн доларів.

Марлон Брандо зі своїм Rolex GMT на зйомках фільму “Апокаліпсис сьогодні”. Фото – Mary Ellen Mark

Як розповідало раніше BitukMedia, на торги у Великій Британії виставляют Range Rover Vogue 2004 року, який часто водила покійна королева Єлизавета II. Ця обставина робить автомобіль в 10 разів дорожчим, ніж коштував би аналогічний, але без прив’язки до королівської родини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі