Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Загадка природи – акула народила дитинча без контакту із самцем

Важливо

Самиця еполетової акули у Чиказькому зоопарку Brookfield Zoo у США народила дитинча. Незвичним є те, що вона ніколи у житті не контактувала із самцем.

Про це повідомляє New York Post.

У зоопарку акула опинилася у 2019-му. Співробітники кажуть, вона ніколи не контактувала із самцем. Їй було на той час три роки, а статевої зрілості ці акули досягають у сім років. У серпні цього року із її яйця вилупилося дитинча.

Це лише другий випадок нестатевого розмноження еполетових акул, зафіксований офіційно. Перший був у зоопарку Нової Англії, звідки і прибула акула.

До того як народитися, дитинча п’ять місяців провело у яйці. Співробітники зоопарку тримають дитинча на дієті і з дрібно нарізаної мойви, подрібнених щупалець кальмарів та інших дрібно нарізаних морепродуктів. Кажуть, має гарний апетит. Ставляться до маляти дуже обережно. Кажуть, дитинчата, народжені в результаті партеногенеза, дуже ніжні.

Як повідомляло BitukMedia, турецький рибалка спіймав у водах Анталії рідкісну акулу, що світиться. А ще в неї моторошні очі – яскраво смарагдові. Улов виявився найяскравішою хребетною істотою з рекордно жирною печінкою. Зустріти таку акулу у Середземному морі – дивина.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі