Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили державний реєстр домашніх тварин

Важливо

В українському Кабміні ухвалили постанову про створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. Там в електронному форматі будуть збирати інформацію із описом тварини, дані про вакцинацію та стерилізацію тощо.

Про це повдіомляє Громадське.

Службою буде займатися Мінагро. У реєстрі будуть також ідентифікаційні дані тварини, дані ветеринарного паспорта та відомості про власника/утримувача. Такий сервіс потрібен, оскільки зараз через війну зростає кількість безпритульних тварин. Разом з тим, багато власників прагнуть вивезти тварин за кордон, а документи губляться під час бойових дій.

Ініціатива має стимулювати власників тварин вчасно вакцинувати тварин. Якщо ж тварина опиниться на вулиці, можна буде знайти її власника, каже заступник очільника Мінагро Денис Башлик.

Експериментальний проєкт є безоплатним, а сама реєстрація в ньому – добровільною.

“Запровадження цього реєстру є одним з факторів формування культури відповідального власника. Це дуже важливий напрям державної політики у сфері поводження з тваринами”, — переконаний Башлик.

Як розповідало BitukMedia, мешканці, які нещодавно переїхали в село Аарванген в швейцарському кантоні Берн, хочуть заборонити дзвіночки, які носять на шиї корови. Місцеві фермери категорично проти того, що вони називають “нападом на традиційну швейцарську культуру”. Нещодавно вони вдалися до прямої демократії, виступивши із законодавчою ініціативою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі