Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Почати не пізно – жінка робить гітари із риб’ячої шкіри та висохлого міцелію

Важливо

42-річна Рейчел Розенкрантц із американського штатут Роуд-Айленд виготовляє гітари із природних матеріалів, як то міцелій грибів чи риб’яча шкіра. Мріяла стати лютьє з юності, але їй відмовили у навчанні. Тож зараз винаходить нові шляхи самостійно.

Про жінку розповідає CNN.

Рейчел мріяла виготовляти гітари із юності. Але коли вона була 21-річною студенткою у Парижі, французькі лютьє сказали, що їй надто пізно починати вчитися цьому. Потім жінка переїхала до США, і ось уже 13 років виготовляє гітари сама як собі знає.

Рейчел захотіла зробити свої гітари більш екологічними. Адже виробництво їх має багато відходів із деревини, при чому використовують стовбури старих дерев, які розрізають впоперек річних кілець. Наче, це й не велика промисловість, але лише у США виготовляють 2,6 млн гітар щороку. Така порода дерев, як бразильський палісандр, раніше вважалася дуже хорошою для гітар. Але його вирубали так активно, що з 1992 року його вирубування взагалі заборонили.

Тож пластикові частини гітар Рейчел заміняє деталями із сушеної риб’ячої шкіри, яку поставляють їй із Бразилії. А корпуси – із висохлого міцелію – грибних ниток. Каже, він вібрує так же, як і дерево. За бажанням, у міцелій може вбудувати мікрофони, які посилять звучання.

Одну із електрогітар – Mycocaster – Рейчел виготовила із міцелію, паперу та лушпиння кукурудзи – воно робить корпус більш жорстким. Гітара вийшла із дзвінким звучанням із “гнусавим” тоном.

Однак не грибами єдиними. Один музикант попросив Рейчел зробити йому екологічну гітару із двома грифами. Вона виготовила її коробки для сигар, приладнала до деки ручку для валізи. Інструмент має два грифи – гітарний та басовий.

Як повідомляло BitukMedia, науковцям із Університету Каліфорнії у Берклі вперше у світі вдалося відтворити пісню за записом мозкових хвиль піддослідного. Це стала композиція Another Brick in the Wall, Part 1 із альбому “Стіна” британського гурту Pink Floyd 1979 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі