Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Проти загрози від ШІ – Україна підписала декларацію Блетчлі

Важливо

У Британії на саміті з безпеки штучного інтелекту AI Safety Summit у Блетчлі-Парку представники України підписали міжнародну декларацію про безпеку використання ШІ. Документ підтримали ще 29 країн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації у Facebook.

Документ, очевидно, носить чисто декларативний характер. У ньому йдеться, що навмисне неправильне використання або ненавмисні проблеми із контролем за ШІ несе ризики. Під найбільшою загрозою опиняться сфери кібербезпеки та біотехнологій, а також є ризик дезінформації. Вони можуть завдати катастрофічної шкоди, йдеться у документі.

Також документ відзначає, що  розробники надзвичайно потужних та потенційно небезпечних передових ШІ несуть відповідальність за них.

Окрім Крім України, декларацію підписали ще 29 країн, серед яких США, Австралія та країни ЄС, а також Китай, Саудівська Аравія, Південна Корея. Від України був присутній заступник Міністра Георгій Дубинський.

Підписання декларації сприятиме тому, що ШІ буде розвиватися в інтересах держави, бізнесу й громадян, кажуть в українському міністерстві.

Як повідомляло BitukMedia, фінський стартап Metroc, який розробляє пошукову систему для будівельних компаній, вирішив залучити до навчання свого ШІ ув’язнених місцевих тюрем. Справа в тому, що фінською мовою володіють небагато людей, і тому фіни намагаються використати будь-який потенціал.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі