Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Цифрова каторга – злочинців залучили до навчання ШІ

Важливо

Фінський стартап Metroc, який розробляє пошукову систему для будівельних компаній, вирішив залучити до навчання свого ШІ ув’язнених місцевих тюрем. Справа в тому, що фінською мовою володіють небагато людей, і тому фіни намагаються використати будь-який потенціал.

Про це пише Wired.

Великі корпорації залучають мільйони “клікерів”, які обирають правильну відповідь ШІ, найкращий варіант тощо. А ось фінською розмовляють лише 5,5 млн людей.

Завдання перед Metroc  непросте – він має навчитися читати новинні статті і муніципальні документи і знаходити там інформацію  про майбутні будівельні проєкти у Фінляндії.

Засновник та гендиректор стартапу Юссі Вірнала вирішив підключити до роботи ув’язнених. На співпрацю погодилися три в’язниці. У кожній із них обладнано три робочі місця із комп’ютерами, зміна триває не більше 3 год на день, оплата – 1,54 за годину.

Суть роботи полягає у тому, що на екрані з’являються короткі фрагменти текстів на тематику будівництва та нерухомості, а в’язні повинні відповідати “так” чи “ні”. В’язниці подають це як підготовку утримуваних осіб до цифрового світу після звільнення.

Як розповідало BitukMedia, 11 тис. років проведе у в’язниці турецький криптотрейдер Фарук Фатіх Озер. За обман інвесторів прокуратура просила у чотири рази довший термін.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі