Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рятувальники знайшли рибалку, який два тижні дрейфував на плоту в океані (ВІДЕО)

Важливо

Канадська берегова охорона врятувала американського рибалку, який загубився в океані два тижні тому. Його знайшли живим на рятувальному плоту. Щоб вижити, рибалка ловив та їв лосося.

Про це розповідає BBC.

“Добрі самаритяни” знайшли рибалку 26 жовтня — через день після того, як призупинили пошуки.

Чоловік вийшов з вашингтонського порту Грей-Гарбор 12 жовтня. Він та ще один моряк мали повернутися 15 жовтня. Берегова охорона призупинила пошуки 25 жовтня — після того, як бригади обшукали понад 14 тис. кв. км – рятувальна операція тривала понад вісім годин.

Коли чоловіка знайшов екіпаж канадського риболовецького судна “Оушен Сансет”, він дрейфував на рятувальному плоту приблизно за 75 км від західного узбережжя Ванкувера. Попри активні пошуки, про долю другого моряка досі нічого невідомо.

Офіційні особи не назвали імен рятувальників і не розповіли, як вони його знайшли. Проте телеканал King-TV, упізнав їх як Раяна Плейнса та його дядька Джона з канадського міста Сук.

“Я побачив вдалині щось схоже на рятувальний пліт, забіг всередину і навів на нього бінокль, а потім звідти злетіла сигнальна ракета”, — розповів Раян телеканалу.

“Ми підняли його на борт. Він міцно обійняв мене, і це було емоційно. Ми приготували йому сніданок. Він випив три пляшки води. Він був дуже голодним, бідолаха”, — продовжив Джон. Чоловік розповів йому, що був на плоту сам протягом 13 днів, що упіймав лосося, після того як у нього скінчилася їжа.

“Це один шанс на мільйон знайти рятувальний пліт у цьому величезному відкритому океані”, – сказав про знахідку офіцер зі зв’язків з громадськістю Берегової охорони США Стів Штромайєр.

Стан чоловіка стабільний, його доправила на берег канадська берегова охорона. Зараз чоловік у лікарні в Британській Колумбії.

Як розповідало раніше BitukMedia, одинадцять індонезійських рибалок врятували після того, як вони шість днів провели на маленькому острівці біля узбережжя Австралії без їжі та води. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі