Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cело за ціною квартири: розшукується новий власник порожнього з 90-х населеного пункту (ВІДЕО)

Важливо

В Іспанії за ціною квартири в Барселоні продають село Сальто-де-Кастро. Тут 44 будинки, хостел, бар та навіть басейн. От тільки населений пункт стоїть пусткою з 1989 року.

Про це повідомляє Forbes.

Село розташоване у центрі природного парку на північному заході країни. Сальто-де-Кастро заснувала в 1940-х роках електроенергетична компанія Iberdrola як поселення для робітників, задіяних на будівництві сусідньої дамби. Але до 1980-х років жителі масово виїжджали в пошуках роботи в містах. З 1989 року село повністю занедбане, будинки стоять порожні.

Нинішній власник придбав село кілька років тому за 300 тисяч євро – хотів перетворити його на туристичний центр. Аналогічні плани мали й попередні власники, які володіли Сальто-де-Кастро на початку 2000-х років. Бізнесмен вклав гроші у реставрацію деяких споруд, проте завершити ремонт йому не вдалося. У результаті тепер підприємець продає Сальто де Кастро за 260 тисяч євро – за таку суму можна придбати квартиру в Барселоні.

Покупкою Сальто-де-Кастро вже висловили зацікавлення кілька людей. Очікується, що ціна об’єкта підніметься до 600 тисяч євро. За ці гроші можна стати власником 44 будинків, одного хостела, бару, басейну та спортивної зони. А ще будуть церква, аптека та поліцейський відділок.

Минулого року, коли село було виставлене на торги, агенти з продажу нерухомості підрахували: на те, аби привести Сальто-де-Кастро у придатний для життя та туристів вид, знадобиться близько 2 млн євро.

Село розташоване в приголомшливому природному оточенні біосферного заповідника ЮНЕСКО “Месета Іберіка”, де живуть такі охоронні види, як орел Бонеллі та іберійський вовк. Розташоване поблизу кордону з Португалією, Сальто-де-Кастро також має чудові краєвиди на річку Дуоро. А кількість сонячних днів тут – 135 на рік.

Як розповідало раніше BitukMedia, у містечку Презічче, що на півдні Італії, знайшли спосіб вдихнути життя у старовинні квартали. Кожному, хто приїде сюди жити напостійно, влада готова допомогти з покупкою будинку та оформленням посвідки на проживання. Сума “підйомних” – 30 тисяч євро. Але є свої нюанси.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі