Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

28 хвилин потому: математик вивів формулу для розрахунку дитячої істерики в літаку

Важливо

Математик з Оксфордського університету Том Кроуфорд вивів формулу, яка дозволяє запобігти істериці дитини на борті літака. Якщо нічого не робити, істерика в юного пасажира почнеться вже за 28 хвилин після злету. Вчений запевняє, що його формула буде неймовірно корисною для батьків.

Дослідження проводилось на замовлення компанії Asda Money.

Ще до розробки формули аналітики Asda Money вирахували, що істерика в дітей починається в середньому через 27 хвилин та 48 секунд після злету. До слова, у рівнянні це число округлили до 28. Перед математиком стояло завдання зайняти час дитини так, щоб жодне із занять не призвело до істерики.

Для початку Кроуфорд вивів чотири основні подразники, через які діти можуть влаштувати істерику під час польоту: сонливість (S – sleepiness), нудьга (B – boredom), голод (H – hunger) та шум (N – noise). Кожен з цих факторів може мати значення від 0 до 10. Де 0 – проблема повністю ігнорується, а 10 — успішно вирішується. Батькам потрібно визначити ступінь впливу кожного з факторів на їхнє маля від 1 до 10 і підставити значення в наступну формулу:

Математик припустив, що сон є найефективнішим способом запобігання істериці. Ступені означають те, наскільки ефективнішою буде та чи інша дія у співвідношенні зі сном. Якщо підставити змінні рівняння, можна вирахувати час (T – time), через який дитина швидше за все занервує

За підрахунками Кроуфорда, необхідно, аби маленькі пасажири під час польоту спали 37 хвилин, 31 хвилину дивилися мультфільми, 19 хвилин їли, а 14 хвилин не чули шуму двигунів, що працюють — у цей час діти, наприклад, можуть слухати музику.

Після усунення чотирьох подразників час у польоті до істерики збільшиться до 129 хвилин. Цього часу має вистачити, щоб здійснити більшість європейських рейсів. Передбачається, що формулу можна використати, щоб максимально відкласти істерику та пережити політ із комфортом.

Згідно з попередніми дослідженнями, якщо нічого не зробити, то кожен акт дитячої істерики триває в середньому 15 хвилин 6 секунд. Через це, згідно з опитуваннями, майже дві третини батьків відчувають занепокоєння, стрес, збентеження та тривогу, подорожуючи з дитиною в літаку.

Як розповідало раніше BitukMedia, 11-місячний хлопчик Атлас Монтгомері із Британії став найбільшим мандрівником серед своїх ровесників у світі. За неповний рік він відвідав 23 країни разом зі своїми батьками.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі