Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Книга рекордів Гіннеса обрала найгостріший у світі перець чилі (ВІДЕО)

Важливо

Pepper X потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найгостріший перець у світі. Новий сорт перцю чилі вивів американський фермер Ед Керрі.

Відповідне повідомлення з’явилось на сайті Книги рекордів.

Сорт перцю чилі під назвою Каролінський жнець (Carolina Reaper) більше не найгостріший у світі. Перше місце тепер займає Pepper X, чия гострота вимірюється в 2,69 млн одиниць шкали Сковілла (SHU). Поки попередній рекордсмен — перець Carolina Reaper – має середній показник 1,64 млн SHU.

Випробування провів Університет Вінтропа у штаті Південна Кароліна. Для порівняння, за даними Книги рекордів Гіннеса, середній показник перцю халапеньо становить від трьох тисяч до восьми тисяч SHU.

Фото – USA Today
Фото – guinnessworldrecords
Ед Каррі. Фото – АР

Pepper X вирощує Ед Каррі, засновник компанії Puckerbutt Pepper Company у Південній Кароліні. Він також створив Carolina Reaper, який встановив рекорд у 2013 році. Чоловік вирощував перець X на своїй фермі понад 10 років, схрещуючи його з деякими зі своїх найгостріших сортів. Він прагнув збільшити у ньому вміст капсаїцину. Йдеться про активний компонент червоного перцю, який подразнює та викликає пекучі відчуття при контакті з будь-якими тканинами людини.

Як зазначає Книга рекордів Гіннеса, багато хто вважає, що гострота в перцях чилі міститься в насінні, але насправді капсаїцин знаходиться в плаценті, тобто в волокні, до якого “чіпляється” насіння. Тому один з секретів гостроти Pepper X — в його формі та великій кількості складок, де може рости плацента.

Як розповідало раніше BitukMedia, канадець Майк Джек побив рекорд зі швидкісного поїдання найгострішого перцю у світі. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса і вже не в перший раз.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі