П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

128 Grazer перемогла у голосуванні на звання “Найтовстішого ведмедя”

Важливо

У Національному парку і заповіднику “Катмай” на Алясці визначили нового переможця “Тижня товстого ведмедя”. Цей титул вперше виборола ведмедиця 128 Grazer. За історію конкурсу самка ведмедя бере гору третій раз.

Про це пише BBC.

Дванадцять бурих ведмедів протягом тижня боролися за звання унікума в національному парку “Катмай” на Алясці (США). Після шести турів голосування у фіналі зустрілися лише ці два учасники. Цього року, за словами рейнджерів парку, отримано рекордну кількість голосів з усього світу – майже 1,4 млн. У режимі онлайн шанувальники ведмедів могли спостерігати за ловом лосося за допомогою веб-камер, переглядати фотографії “до” і “після” і, зрештою, голосувати за своїх фаворитів.

Навесні ведмеді ще худі і, аби пережити місяці сплячки без їжі, тваринам доводиться накопичувати жирові запаси до осені. Цього року добрече нагуляла жирок бура ведмедиця Grazer з кодовим номером 128. Вона здобула переконливу перемогу над великим самцем 32 Chunk .”Ненажерка” перемогла “хлопця з черевцем”, написала адміністрація парку на своїй сторінці в Instagram. “Хай живе королева!”. Вона набрала значно більше голосів (понад 108 тис.), ніж її суперник з 23 тис. голосів.

Grazer цього року не мала потомства і тому могла витратити всю свою енергію на лов лосося. А 18-річний Chunk з помітним шрамом на морді, на думку єгерів, є одним з найбільш домінантних ведмедів парку.

Парк “Катмай” проводив “Тиждень товстого ведмедя” вдев’яте. Мета конкурсу – розповісти про екосистему та середовище проживання понад 2 тис. бурих ведмедів у регіоні та вказати на небезпеку для тварин. Водоспади річки Брукс – це багатий на калорії “шведський стіл”, де з червня до жовтня клищоногі ловлять лосося. Буде катастрофа, якщо, наприклад, косяки лосося скоротяться внаслідок зміни клімату, вважають рейнджери.

Фото – Facebook/ Katmai National Park & Preserve

Минулого року найбільше шанувальників було у могутнього ведмедя 747 на прізвисько Jumbo Jet.

Як розповідало BitukMedia, мексиканка Сільвія Масіас виклала у TikTok відео про те, як пережила зі своїм сином напад ведмедя у парку міста Сан-Педро-Гарса-Гарсія. Тварина прийшла до їх столу і стала їсти просто у присутносі людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі