Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Безглуздий вандалізм”: невідомі зрубали дерево Робіна Гуда (ВІДЕО)

Важливо

У Британії невідомі спиляли дерево Робін Гуда — одне з найвідоміших дерев у країні. Платан ріс біля стіни Адріана у графстві Нортамберленд. Платан прославився після того, як з’явився у стрічці “Робін Гуд: Принц злодіїв” 1991 року.

Про це повідомляє The Guardian.

Платан віком у кілька століть, який виріс на залишках античної Адріанової стіни, вважався одним з найзнаменитіших дерев Великої Британії та туристичною пам’яткою.

Платан став широко відомим після того, як “знявся” у фільмі “Робін Гуд: Принц злодіїв” 1991 року з Кевіном Костнером в головній ролі. За легендою, лігво Робіна Гуда знаходилося в одному з дубів у Шервудському лісі, проте режисер вирішив задіяти у натурних зйомках платан у нацпарку на півночі Англії.

Місце, де ще нещодавно росло дерево, отримало назву Платанова западина (Sycamore Gap). Воно знаходиться під опікою як Національного парку Нортумберленда, так і Національного фонду.

2016 року платан навіть отримав нагороду “Дерево року” у Великій Британії.


“На жаль, відоме дерево… впало вночі. Ми маємо причини вважати, що його зрубали навмисно”, — йдеться у публікації Національного парку Нортумберленд.

Поліція розпочала розслідування за фактом “навмисного акту вандалізму”. Територію, де стояв клен, поки закрили для відвідин.

Судячи з фото та відео, платан був навмисно і цілеспрямовано спиляний. На його місці залишився пень, стовбур лежить на рештках стіни Адріана.

Раніше BitukMedia розповідало, кому належить титул найстарішого дерева Землі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі