П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Одещину повертають червонокнижних хом’яків

Важливо

Червонокнижні хом’яки повертаються у степи Одещини. У регіон завезли групу червонокнижних гризунів, яка оселилася у степу ландшафтного заказника “Тарутинський степ” Болградського району.

Про це повідомляють в Одеській обласній адміністрації.

Повернення червонокнижних хом’яків стало результатом співпраці науковців, профільних спеціалістів Одеської ОВА та місцевої влади. Повідомляють про цілеспрямовану роботу щодо відновлення популяцій флори і фауни. 

Тварин завезла команда Rewilding Ukraine та київського зоопарку. Хом’яків потрібні, щоб закласти основу популяції виду в цій місцевості.

“Дикі хом’яки колись населяли степи та лісостепи на більшій частині території України, але майже зникли у природі”, – розповіли у відомстві.

В Одеській ОВА зазначили, що у регіоні працюють над створенням національного природного парку “Буджацькі степи”, до якого разом з іншими територіями планується включити ландшафтний заказник “Тарутинський степ”, ботанічний заказник “Староманзирський”, ландшафтні заказники  “Діброва Могилевська” та “Діброва Манзирська”.

Створення національного природного парку “Буджацькі степи” є частиною програми відновлення унікального біорізноманіття Тарутинського степу, другого за площею степового масиву Європи. У планах влади повернути сюди тварин, які зникли через діяльність людини: кулана, лань європейську, бабака степового та хом’яка.

Фото – Олег Кіпер /ТГ

Як розповідало раніше BitukMedia, на Одещині в нацпарку “Тузлівські лимани” в Україні провели кільцювання рожевих фламінго.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі