Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хоробрі разом – біженець може втратити білку після 5 тис. км спільної подорожі

Важливо

23-річний Єйсон утік із Венесуели разом зі своєю білкою Ніко. Друзі подолали разом близько 5 тис. км. Але тепер американські прикордонники можуть їх розлучити.

Про це пишуть SkyNews.

Єйсон влаштував своїй білці гніздо у в’язаній шапці у своєму рюкзаку. Чоловік знайшов Ніко ще крихітним, коли ледь не наступив на нього в лісі. Він забрав його додому, годував йогуртом, манго і томатами, хоча Ніко більше подобалося харчуватися шишками. Єнсон утримував білку, навіть коли продукти було важко дістати.

Втекти із Венесуели є багато причин – і вони заохочують молодь до відчайдушних кроків.

Єйсон і Ніко разом із іншими біженцями здійснив подорож крізь небезпечні джунглі, відомі як Дар’єнський розрив. Там він бачив тіло біженця, якому поталанило менше, – його покинули просто неба, прикривши ковдрами.

Потім вони сіли в автобус. Аби білку не побачили мексиканці, чоловік заховав її у рюкзаку. Але тварину раптово побачив водій.

Єйсону довелося продати телефон просто на місці невідомим людям за  $35, щоб заплатити їх водієві, і той дозволив взяти із собою білку.

Потім Єйсон і Ніко півроку жили на мексиканському кордоні поруч із техаським містом Браунсвіль. Тепер же пару можуть розлучити. Але волонтери працюють над тим, аби Ніко також пропустили до США.

Голова волонтерської організації Ayudandoles A Triunfar Ґледіс Канас каже, колись домоглася, аби американці пропустили через кордон навіть кролика. Але Ніко – це перша білка в її досвіді.

“Між Єйсоном і білкою існує такий зв’язок, що він волів радше взяти її з собою і наразити на небезпеки, пов’язані із подорожжю мігрантів, ніж залишити із сім’єю у Венесуелі. Вони надавали один одному мужності”, – каже Ґледіс.

Єйсон хотів вирушити до Колумбії. Але в оці Ніко застрягла соснова дразка, тож чоловік сподівається провезти білку до США, до їй допоможуть. Але готовий і розлучитися із Ніко.

“Я сподіваюся, що він ніколи не забуде моє обличчя”, – каже Єйсон.

Як повідомляло BitukMedia, Паула Родрігес із Домініканської Республіки загубила собаку у аеропорту “Атланта” – найзалюдненішому у світу. Розлука далася жінці дуже важко. Однак за три тижні очікування господиня має шанс зустрітися із своєю улюбленицею.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі