Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сотня такс взяла участь у “забігу сосисок” (ВІДЕО)

Важливо

“Забіг сосисок” пройшов в місті Цинциннаті в штаті Огайо. Щороку 100 такс, чистокровних або змішаних порід, змагаються за титул найшвидшої на фестивалі Oktoberfest.

Про це розповідає Cincinnati Enquirer.

Щороку у розпал фестивалю Октоберфест десятки господарів вбирають своїх коротколапих улюбленців у плюшеві костюми булочок з гірчицею та намагаються змусити тих пробігти дистанцію.

Англійською такс іноді жартівливо називають wiener-dog, що перекладається як “собака-сосиска”. Звідси в учасників цього осіннього забігу такі кумедні вбрання.

Фото – Carter Skaggs/The Enquirer

Такси в костюмах булочок для хот-догів несуться імпровізованою гоночною трасою. У кожному забігу бере участь десять чотирилапих спортсменів. Їм треба подолати приблизно 23 метри до своїх господарів. Потім змагаються переможці кожного з десяти забігів. Усіх вихованців активно підбадьорюють глядачі.

Це не так просто, як здається на перший погляд. Такси не найшвидші собаки і деяким просто ліньки кудись швидко бігти на втіху господаря. Але переможець завжди знаходиться.

Цього року перемогу здобула трирічна такса Рубі. Вона отримала річний запас собачого корму. За словами її хазяйки, Рубі обожнює ганятися за своїми тенісними м’ячиками, і сьогодні їй це допомогло виграти.

Рубі – переможниця “забігу сосисок-2023”. Фото – Carter Skaggs/The Enquirer

Змагання відбулися у рамках щорічного фестивалю Октоберфест в Цинциннаті . Він присвячений німецькій культурі.

Вперше такси почали брати участь у перегонах в Австралії у 70-х роках минулого століття. Вважається, що це доброзичливі, сміливі та віддані собаки з сильним характером.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Лондоні поблизу Букінгемського палацу відбувся парад коргі на згадку про королеву Єлизавету II. Організатори планують зробити захід щорічним.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі