Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Припливли, “ковід” – розкішний круїзний лайнер застряг у льодах Арктики (ВІДЕО)

Важливо

Океанічний VIP-лайнер Ocean Explorer сів на мілину у водах біля Гренландії. На борту 206 пасажирів і екіпаж, деякі хворі на Covid-19. Вартість поїздки –  $33 тис.

Про це повідомляє New York Post.

Судно, яке належить австралійській фірмі Aurora Expeditions, вирушило у плавання 1 вересня і мало повернутися 22 вересня. Компанія спеціалізується на мандрівках до полярного кола.

Ocean Explorer має довжину понад 100 м, 10 типів кают, спортзал, спа, скляний атріум і оглядовий майданчик. Його побудували 2021 року і він “призначений для мандрівок у найвіддаленіші місця”, оскільки є ще й найсучаснішим криголамом.

Однак він застряг під час навігації затокою Альпефйорд у Гренландському національному парку – найвіддаленішому у світі національному парку, який знаходиться між льодовиків.

Серед інших проблем, на борту виявили два випадки зараження “ковідом”. Однак там є лікар.

Лайнер сидить на мілині на відстані близько 1,6 тис. км від столиці Гренландії, міста Нуук. Трохи ближче до нього данська полярна експедиція – близько 1,4 км. Але вони зможуть дістатися судна тільки у п’ятницю.

Як розповідало BitukMedia, круїзи для котів запустила сінгапурська компанія Tall Ship Adventures. Щоправда, без господарів пухнастим все ж не обійтися. Розкішний відпочинок обіцяють і тваринам, і людям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі