П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Для шпигунів пошиють одяг із “інтелектуального текстилю” із ШІ

Важливо

$22 млн доларів витратив уряд США на розробку “розумного одягу” для розвідників. В рамках проєкту IARPA створюють сорочки, піджаки та навіть спідню білизну, обладнані ШІ.

Про це повідомляє The Intercept.

Передбачається, що “розумні” комплекти одягу для розвідників зможуть знімати відео, записувати аудіо та збирати дані про геолокацію.

Перші партії “шпигунського” одягу можуть випустити уже незабаром. Зараз над проєктами працюють Массачусетський технологічний інститут та Nautilus Defense. Хоча наспрадві такі розробки ведуться уже десятиліттями.

Програма SMART ePANTS (розумні мережеві текстильні системи на електричному живленні) є найбільшим капіталовкладенням за весь час. Сорочки, штани, шкарпетки та нижню білизну зі штучним інтелектом можна буде прати, йдеться у прес-релізах Офіс директора національної розвідки.

Однак великі компанії, такі як Meta Марка Цукерберга, теж хочуть найняти людину із широким уявлення про “розумний текстиль”.

Як розповідало BitukMedia, eксперти зі штучного інтелекту та професійні грибники закликають аматорів не купувати і не читати книжки про дикорослі гриби, написані нейромережею. ChatGPT заохочує визначити гриб за смаком чи запахом, що може бути смертельним.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі