Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сльозлива енергоефективність – нова батарея для “розумних” лінз заряджається в оці

Важливо

Розробники із Наньянського технологічного університету Сінгапуру створили тонку батарею для “розумних” контактних лінз. Вона заряджається від слізної рідини.

Про це повідомляє New Atlas.

Батарея у лінзах має товщину 0,5 мм. Вона містить воду і покриття з ферменту — глюкозооксидазу. При контакті зі слізною рідиною, фермент вступає в реакцію з іонами натрію та хлору – речовинами, які роблять наші сльози солоними. В результаті у воді в акумуляторі утворюється електричний заряд.

На змодельованому людському оці батарея змогла виробити струм 45 мікроампер і максимальну потужність 201 мікроват. Цього достатньо для бездротової передачі даних з розумної контактної лінзи протягом 12 год.

Така батарея витримує до 200 циклів розряджання-заряджання, в той час, як аналогічні літій-іонні акумулятори витримують від 300 до 500 циклів.

Як розповідає BitukMedia, дослідники з Університету Коїмбри (Португалія) розробили нову м’яку роботизовану руку. Вона проста у виготовленні та легко масштабується. Розробка поєднує м’яке покриття з твердим екзоскелетом. Саме так влаштовані кінцівки тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі