Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні від продажу врятували кошеня рисі

Важливо

Київські правоохоронці затримали 36-річного чоловіка, який продавав на онлайн-платформі кошеня червонокнижної рисі. Він хотів виручити за нього $3,8 тис.

Про це повідомляє УП.

Оголошення про продаж червонокнижної тварини на одному із майданчиків в інтернеті помітила телеведуча Тетяна Гончарова, представниця ГО із захисту прав тварин URSA. Вона ж і звернулася до копів.

Як розповіли у поліції, власники утримували кошеня самки рисі вдома, як кішку. Правоохоронці вдавали із себе потенційних покупців. Чоловік розказував, як тримати рись вдома і як розводити таких тварин. А коли приїхав на зустріч і побачив копів, то відмовився віддавати тварину. У спробі утримати кошеня, навіть поламав переноску, в якій воно було.

Фото: поліція Київщини

Чоловік не розповідає, де взяв рись та відмовляється про будь-що говорити із правоохоронцями. Продав червонокнижних тварин – це адміністративне правопорушення. На чоловіка склали протокол за ст. 88-1 Кодексу України – “порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах”.

“Звісно, ми зрозуміли, що тварина є в Червоній книзі, її продаж заборонений. Особа, в якої ми вилучили цю тварину, досі не контактна”, – розповіла речниця поліції Київщини Ірина Прянішнікова.

Як повідомляло BitukMedia, поліція мексиканського міста Ель-Маркес випадково знайшла тигреня у багажнику авто місцевої родини. Тварину намагалися провезти контрабандою. Зловмисники занервували, коли їх зупинили правоохоронці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі