Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український пасічник навчив бджіл, як створити Тризуб (ВІДЕО)

Важливо

Пасічник із Запоріжжя Юрій Солдатенков створив унікальний стільник у формі тризуба. До Дня Незалежності бджоли вибудували там соти та нанесли меду.

Про це виклала відео на сторінці у Facebook його дружина Людмила.

Так можна створити різноманітні фігури, пише сам пасічник у Facebook. Потрібно взяти вощину та склеїти її у формі потрібної фігури, як то Тризуб чи літера імені коханої людини. Для того, щоб склеїти вощину, Юрій використовував паяльник.

“Вибираємо сильненьку сім’ю, відкриваємо вулик. Розказуємо дівчаткам які вони молодці, і що вони тепер будуватимуть те що ви задумали. Першу літеру ім’я вашої коханої, чи сердечко, чи ще щось, в моєму випадку це був тризуб”, – пише чоловік.

Потім примонтував на вулик конструкцію: мембрану із плівки, проволоку, якою знімати соти, каркас. Зверху накрив контейнером. Також поклав матрасик утеплення.

Немає опису світлини.
На зображенні може бути: 1 особа

Після того, як Тризуб був готовий, чоловік лишив його бджолам на обсушку. Потім прибрав мед і зайвий віск, аби виріб мав більш акуратний вигляд.

Є кілька деталей, про якій чоловік розповідає у дописі. Зокрема, із вулика уже не можна буде взяти меду – все, що він збере, буде достатньо лише бджолам на власні потреби.

Як розповідало BitukMedia, пасічник Вадим Темченко із села Таврійське на Запоріжчині розводить бджіл за 17 км від лінії фронту. Чоловік тримає близько 150 роїв. А службовець одного зі українських стрілецьких батальйонів, санітар-радіотелеграфіст медичного пункту Сергій облаштував під Бахмутом пасіку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі